dimarts, 19 d’abril del 2011

Millor ocupació hotelera

Els hotelers del Maresme preveuen millorar les xifres d'ocupació de Setmana Santa, respecte de l'any passat. El fet que Setmana Santa caigui aquest any a finals d'abril millora les expectatives de zones com el Maresme, on el turisme és, sobretot, de sol i platja.

Si el 2010 amb prou feines es va arribar en alguns llocs a ocupacions del 70%, el president del gremi d'hotelers de Costa de Barcelona-Maresme, el calellenc Santiago García Nieto, preveu que enguany s'assolirà el 80% d'ocupació. L'hoteler també afirma que la coincidència de Setmana Santa i Sant Jordi és positiva per a ells, perquè representa un al·licient més pels turistes estrangers que volen visitar Catalunya i que s'allotgen, sobretot, a la costa. Catalunya guanya pes turísticament aprofitant les circumstàncies a Europa i el Nord d'Àfrica, tal i com ha indicat el president del Gremi d'Hotelers del Maresme, Santiago García Nieto.

En plena temporada els pics d'ocupació poden arribar al 92% i un 80% a mitja. García Nieto ha destacat que aquest any la temporada s'està ampliant. Els hotels obren ara 6 mesos de mitjana en comptes de 3. Els factors que ho porten són el Challenge i el turisme de la tercera edat: "El Maresme a més, té el pla pilot pioner a Catalunya de turisme sènior europeu. La Generalitat ens ha donat 2 anys per portar turista sènior amb segell de la Generalitat. Aquest any portarem de 20.000 a 30.000 entre març abril, octubre i novembre; i de cara a l'any que ve a veure si dupliquem i fem 50.000 o 60.000 turistes sèniors europeus aquí".

García Nieto ha destacat que hi ha un cert desànim al sector per manca de finançament per poder renovar i millorar els hotels. Tot i això es mostra optimista de poder tirar endavant.