dimarts, 12 d’abril del 2011

S'inaugura el Festimatge

Aquest dissabte a la nit es va celebrar la inauguració del Festimatge 2011, que converteix Calella fins a l’1 de maig en la ciutat de la imatge. A partir d’ara, comencen tot un seguit d’activitats vinculades al món de la imatge. Són 29 exposicions en total repartides per tota la ciutat de Calella.

Entre els assistents es trobaven autoritats polítiques, representants de l'ATC com a entitat col·laboradora i d’altres entitats del municipi. L'acte va comptar també amb la presidenta de Cinema Rescat, el president de Cinema Acció i membres del Comitè d’honor, a més d'un centenar de ciutadans de Calella.

Al primer acte del Festimatge també hi van assistir alguns dels fotògrafs que exposen en aquest festival com la neboda de Jean Clemmer, Hélène Clemmer-Heidsieck. Ella és la promotora del treball de l’artista i de l’exposició més important del Festival d’enguany, “Metamorfosis”, al primer pis de l'Ajuntament vell, inaugurada dissabte mateix a la nit després de l'acte d'obertura.

I entre el públic també hi havia Iñaki San Martín, que presenta el seu treball a la Fàbrica Llobet. Una mostra que es va inaugurar diumenge al migdia.

El President del Festimatge i responsable del Trofeu Torretes de Fotografia, Joaquim Sitjà, acompanyat de l’alcade de Calella, Josep Maria Juhé, i els coordinadors dels apartats de cinema, Josep Maria Colomer, i de cinema 9,5, Santiago Marré, van presidir l’acte, per donar la benvinguda al Festival de la imatge de Calella 2011.