dijous, 14 d’abril del 2011

El programa i la llista d'Entesa

L'independent Entesa per Calella va concretar els seus principals eixos programàtics en l'acte convocat també per donar a conèixer els integrants de la seva candidatura a les eleccions municipals. Fidel a la filosfia del “re”, el cap de llista Josep Barri va exposar quina és la postura del grup en relació als quatre projectes que marcaran el pròxim mandat municipal.

En base als projectes del nou hospital i la nova escola Salicrú, l'aparcament del Mercat i la façana marítima, Entesa per Calella articula algunes de les seves les propostes electorals. El seu cap de llista va ser crític amb els partits que tenen representació municipal, tant del govern com de l'oposició, a qui va acusar d'utilitzar aquests projectes estratègics de ciutat amb finalitats partidistes. Exigeix consens i una visió sostenible i de futur en relació al nou hospital i el desenvolupament urbanístic que li és implícit. Però cap més pausa ni retard per al nou Salicrú. Josep Barri considera que el compromís d'Educació amb la nova escola s'ha de produir de forma immediata. La tercera pota del seu programa és l'aparcament i, en aquest cas, el projecte del Mercat. Entesa per Calella qüestiona que calgui hipotecar el municipi per una operació urbanística valorada en 4 milions d'euros i amb la que s'obtindran 100 places d'aparcament.

El cap de llista d'Entesa per Calella també va exigir més transparència i participació efectiva de la ciutadania en la concreció del projecte de façana marítima que l'Ajuntament ha començat a negociar amb Costes.

Josep Barri va presentar ahir el seu equip. El número dos de la candidatura d'independents és Francesc Pascual, conegut per la seva vinculació a l'associacionisme local; i l'empresària Marta Serra com a número 3. Maria Rosa Aspas, Ramon Mateo i Pere Mas, ocupen el quart, cinquè i sisè lloc; i per darrera d'ells, i en aquest ordre, Lluís Miracle, Miriam Jensen Pie, Joan Mompart i Briggita Burguer. La llista d'Entesa per Calella la tanca l'exalcalde convergent Joaquim Rey.