dimecres, 6 d’abril del 2011

Reclamant l'últim tren

El grup d'usuaris de Renfe que demanen el reestabliment del tren que sortia de Barcelona a les 22:25h de la nit els caps de setmana i festius han iniciat a Calella una ronda d'entrevistes amb els alcaldes de la comarca. Volen sumar suports a la seva reclamació davant la companyia ferroviària i, en la seva primera parada, han aconseguit l'objectiu.

Alguns passatgers maresmencs s'han quedat sense el tren que els tornava a casa en acabar de treballar els caps de setmana. Renfe va suprimir el que fins al mes de desembre era l'últim ferrocarril que cobria el trajecte Hospitalet-Blanes, passant per Mataró.

Els usuaris volen que la companyia el torni a programar i per això estan duent a terme diverses accions. Aquest dimarts es van reunir amb el primer dels alcaldes maresmencs per demanar-li suport. I l'han trobat en el calellenc Josep Maria Juhé, qui ha adoptat el compromís per parlar amb RENFE i intentar solucionar aquesta situació. Juhé ha manifestat que "fins i tot aquestes persones em comentaven la necessitat d'augmentar la freqüència. La petició es farà”. L'alcalde ha destacat que “entre tots plegats hauríem de ser conscients que cada cop hem d'utilitzar el transport públic i aquest seria el millor argument per exigir que RENFE fes l'augment de freqüència i ampliació d'horaris”.

La petició es traslladarà a Renfe i a la Generalitat de Catalunya, que és l'administració competent, i s'acompanyarà de les signatures que els usuaris han recollit en l'últim mes. Una de les impulsores de la campanya és Belinda Rial qui ha manifestat que han presentat 2200 signatures i unes quantes reclamacions. També n'hi ha fetes per Internet. Rial ha dit que estan molt contentes "perquè anirem als alcaldes del Maresme i el de Calella ens ajuda”.

El grup de passatgers de Renfe que encapçalen la reivindicació perquè es torni a programar el tren que sortia de Barcelona, direcció a Blanes, a 2/4 d'11 de la nit, han anunciat una propera reunió amb l'alcalde de Pineda de Mar.