dimecres, 13 d’abril del 2011

ERC: Cap pacte preestablert

La cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya va desgranar ahir al programa Línia directa les primeres propostes que fa el partit de cara a les eleccions municipals.

“Una nova manera de fer” és l'eslògan que acompanyarà la candidatura republicana durant la campanya i exemplifica, segons l'alcaldable Cristina Gómez, el tarannà del seu equip: un conjunt de persones encapçalades per dos joves que entren de nou en la política municipal i en tenen una òptica diferent, que volen pensar en positiu, fugint del descrèdit i la crítica fàcil. A banda de parlar de les 10 propostes dels republicans, Gómez va aclarir quines són les intencions d'Esquerra en cas que l'escenari post electoral convidi a les negociacions i a tancar acords de governabilitat en coalició.

Cristina Gómez va negar ahir a Ràdio Calella que la intenció d'Esquerra Republicana de Catalunya sigui reeditar govern amb el PSC. Considera que és “surrealista” donar per fet un pacte quan encara no es coneixen les propostes que defensen els partits que concorren a les municipals. Gómez estaria disposada a parlar amb tothom si es donen les circumstàncies: “no hi ha res, res tancat a dia d'avui. Esquerra si s'escau i es dóna el cas s'asseurà amb el partit o partits que facin falta per valorar les propostes prioritàries de cadascuna de les parts; estem oberts a qualsevol aliança possible”.

Cristina Gómez ha dit que “vol mirar endavant” partint, això sí, de l'acció de govern que ha fet ERC aquests darrers anys. La nova cara del partit a Calella defensa el desenvolupament de l'aparcament del mercat i proposa crear noves places ampliant l'existent al costat de la zona esportiva de La Muntanyeta, ja sigui amb una planta alçada o soterrada. Un altre dels temes que vol que s'afronti a l'inici del mandat és l'ús de la Fàbrica Llobet-Guri, recuperant i si cal redefinint-ne el pla funcional.

Per fer front a la crisi econòmica i als índex d'atur, els republicans anuncien mesures de dinamització del sector turístic i el comercial. En això, la mirada posada al carrer Jovara, amb un doble objectiu: revitalitzar-lo i incentivar la instal·lació de comerços i serveis amb l'establiment de mesures fiscals que ho propiciïn.

Esquerra Republicana es compromet a millorar la informació sobre la gestió que es fa de l'àrea de Serveis Socials: quin sistema determina com es fa la distribució dels recursos, quins són i com s'arriba a tothom, amb especial atenció als nous perfils de gent que està en risc d'exclusió social.

També hi ha un paquet de mesures dirigides als joves en les propostes d'Esquerra. Des d'obrir un ateneu per a joves, donar facilitats d'accés a la biblioteca ampliant-ne l'horari, incrementar l'oferta de l'Escola d'Adults; o facilitar l'emancipació creant una Oficina Municipal d'Habitatge que fomenti el lloguer.

Avui al "Línia directa" -19'15h- intervindrà el cap de llista socialista Josep Maria Juhé, a qui li poden adreçar les seves preguntes al 93 766 03 33, via facebook o al correu electrònic radio@rtvcalella.cat.