dijous, 14 d’abril del 2011

Juhé: transformació de la ciutat

El PSC espera que la ciutadania valori la transformació que ha experimentat la ciutat i confiï en el partit perquè en segueixi liderant aquesta evolució en positiu. L'alcalde i cap de llista socialista, Josep Maria Juhé, va ser entrevistat ahir al programa “Línia directa”, on va posar en valor l'obra del govern bipartit municipal assegurant que s'han assentat les bases perquè Calella es recuperi dels efectes de la crisi econòmica.

De fet, s'ha definit una candidatura especialment pensada per a reforçar l'economia productiva local i donar suport a l'emprenedoria.


Josep Maria Juhé defensa que Calella té motius per afrontar amb optimisme aquests pròxims anys. Considera que la ciutat no ha perdut el lideratge de l'Alt Maresme i que, malgrat sempre hi ha marge de millora, no s'ha fet cap pas enrere i s'ha sumat més que restat. N'atribueix el mèrit al treball que el PSC ha realitzat juntament amb els seus socis de govern d'ERC, amb qui assegura han sabut situar l'interès de ciutat per sobre dels partits. L'alcaldable socialista defensa el pacte de govern però no manifesta obertament si voldria tenir el mateix company de viatge en els pròxims quatre anys. Més explícit quant a les seves propostes programàtiques. Els socialistes volen continuar el cobriment de la riera Capaspre, en el tram que queda per sobre la carretera Nacional 2, però atorgant uns usos superficials diferents al sector que s'ha enllestit.

Juhé ha dit que “no pensem fer un boulevard, sinó un aparcament estratègic. No renunciem a tenir finaçament de l'Estat" i ha posat com exemple la riera d'Arenys de Mar. L'objectiu és enllestir aquesta bossa d'aparcament estratègic en 2 anys.

El nou eixample calellenc girarà a l'entorn del nou hospital, projecte que el líder socialista considera s'ha de resoldre urbanísticament a l'espera de la inversió necessària per desenvolupar-lo. Fer el projecte d'aparcament al Mercat i posar en funcionament la bossa de places existent a l'illa de cases Balmes-Cervantes-Jovara-Anselm Clavé; són dues altres propostes. Josep Maria Juhé va manifestar que continuarà buscant el consens polític en els temes claus de ciutat però que això no condicionarà la presa de decisions. Disposat a parlar sobre la municipalització del servei d'aigua potable -actualment concessionat a l'empresa Aquàlia- i favorable a donar continuïtat al triatló Costa de Barcelona-Maresme pels valors de benestar, esforç i constància que s'hi associen i que són, segons Juhé, la millor imatge que Calella pot projectar com a ciutat.

I dirigides als joves, dues propostes: fer habitatge social a la zona del PEMU 8 el Raig amb prioritat per al lloguer als joves. L'altra és obrir un dins la Fàbrica Llobet-Guri un espai on els joves puguin desenvolupar la creativitat i on es doni suport a l'emprenedoria.

Avui al "Línia directa" -19'15h- intervindrà la cap de llista de CiU, Montserrat Candini. Ja pots adreçar les preguntes a radio@rtvcalella.cat, al facebook o trucant en directe al 93 766 03 33.