dimarts, 5 d’abril del 2011

Més canvis de nom

Esquerra Republicana de Catalunya ja havia portat a ple altres propostes similars a la d'aquest pròxim dijous.

Al 2007, els republicans van ser els únics en votar a favor de la proposta de canvi de nom de la plaça d'Espanya per plaça del Bunyol que va arribar a ple en la forma d'iniciativa popular i avalada per 500 signatures. Objectiu que no abandonen. Per això, també aquest dijous presentaran una moció, en aquest cas en solitari, demanant l'adopció oficial dels noms amb que popularment es coneixen tant la plaça d'Espanya com la plaça del Rei.

Per Esquerra Republicana de Catalunya cal modificar el nomenclàtor oficial de Calella perquè la plaça d'Espanya passi a denominar-se plaça del Bunyol i la plaça del Rei adopti el nom de plaça del Mercat.

Jaume Puig, el portaveu del grup municipal d'Esquerra ha manifestat a aquesta emissora que “aprofitem el ple per reivindicar el canvi dels noms, un monàrquic i l'altre espanyol. Aquest és el sentit que li volem donar malgrat sembla ser que no tirarà endavant perquè tant els socialistes, naturalment el PP i Convergència i Unió diuen que no hi estan d'acord i que volen deixar-ho per més endavant; tot i que creiem que són (partits) nacionalistes i alguns d'ells independentistes”.