divendres, 15 d’abril del 2011

CiU: Prioritzar els recursos

L'alcaldable de CiU, Montserat Candini, va ser l'última convidada ahir al vespre al programa Línia Directa de Ràdio Calella. Des dels micròfons d'aquesta casa Candini va destacar que ara més que mai cal aplicar sentit comú i racionalitat en l'acció política. Segons ella, a Calella cal invertir allà on toca realment i prioritzar els recursos existents.

La cap de llista de la federació nacionalista creu que l'actual equip de Govern, format per PSC i ERC, s'ha dedicat a improvisar i actuar sense planificació ja que, segons ella, no és un equip cohesionat.

El projecte de CiU passa per, segons Candini, generar confiança en el ciutadà a través de polítiques de transparència en la informació. L'eix principal del seu programa electoral és l'economia i el seu impuls. Un dels col·lectius que cal ajudar són els empresaris, els que Candini qualifica de “socis” en la construcció de la ciutat "als quals se'ls ha de fer molt i molt de cas”.

Candini va tornar a expressar la seva preocupació per l'índex d'atur que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, va mostrar la seva preocupació pel tancament de botigues. També va parlar del dèficit de places d'aparcament. Segons ella, crear aparcaments és posar les bases per a una economia forta que ajudaria al sector comercial calellenc. I va afegir que el binomi comerç-economia és el millor instrument per sortir de la crisi.

Pel que fa a la construcció del futur hospital, Candini va avançar que, si té responsabilitat de Govern, es farà quan l'economia ho permeti però no en el lloc on l'actual equip de Govern el vol construir. Diu que l'actual té "moltes mancances de maduresa de projecte" i que no està ben connectat a nivell d'infraestructures viàries.

Preguntada sobre possibles pactes postelectorals, Montserrat Candini va dir que el seu grup podria pactar amb aquells grups que defensin el país i l'economia productiva.

I pel que fa a un possible pacte entre les actuals forces que governen la ciutat, PSC i ERC, tot i que aquestes formacions polítiques han evidenciat aquests dies un cert distanciament i no aposten per una nova reedició, Montserrat Candini creu que sí i que el discurs ara és de distanciament com a estratègia electoral.