dijous, 20 de gener del 2011

Aula per estudiar

Durant l'època d'exàmens, els estudiants busquen espais tranquils, silenciosos i aïllats de qualsevol distracció on poder repassar les assignatures i preparar-se per aquestes setmanes crucials en la seva formació. Les biblioteques són el millor lloc. En centres universitaris, taula i cadira a la biblioteca es converteix en allò més buscat, i alguns fins i tot en fan reserva.

Això passa en grans centres o ciutats, però no a Calella, on la biblioteca de Can Salvador de la Plaça només obre durant el dia, de dilluns a divendres. A causa de les nombroses peticions que s'han rebut per part dels usuaris, s'ha decidit habilitar una aula d'estudis a la primera planta de l'edifici de l'Ajuntament Vell.

L'aula d'estudi de l'Ajuntament Vell estarà oberta tots els caps de setmana fins al 20 de febrer. Els dissabtes, en horari de tarda, de 6 a 9 del vespre; i els diumenges de 2/4 de 12 i fins les 2 del migdia; que és de fet l'horari del conserge que s'encarrega d'obrir l'equipament perquè es puguin visitar les exposicions del primer pis.

Amb aquesta iniciativa conjunta de la regidoria de Joventut i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, s'atén a una de les peticions que fan de forma reiterada els estudiants que busquen un lloc tranquil on preparar els exàmens. Des de la sala d'estudi es podrà accedir a Internet, de forma gratuïta, i a través de la xarxa sense fils.

Per a garantir les condicions d'estudi dels usuaris, s'ha establert un petit reglament amb normes bàsiques, referides, essencialment, a la conducta i als límits en quant a la utilització d'Internet per a fer descàrregues no permeses.