dimecres, 12 de gener del 2011

Una barca de benvinguda

L'Ajuntament de Calella està pendent de la liquidació del pressupost del 2010 per saber si els comptes no es tanquen en negatiu i, d'aquesta manera, es pot tirar endavant el programa d'inversions aprovat pel ple municipal. Si és així, una de les actuacions previstes és farà a l'entrada del municipi. Els visitants que arribin per la carretera Nacional 2 en direcció Girona es trobaran, a banda dels panells de benvinguda, una barca de pesca tradicional amb la que es vol rememorar el passat mariner de la població.

Ara es troba fondejant al port d'Arenys de Mar però aviat podria rebre els visitants de Calella. Una barca de principis dels anys 50, d'uns 7 metres d'eslora, presidirà un dels laterals d'entrada a la ciutat, per la carretera Nacional 2 si l'Ajuntament pot executar el programa d'inversions d'aquest 2011. El propietari de l'embarcació l'ha de substituir, per vella, i l'ha ofert al consistori. És la Juan BTA, una barca de motor i amb l'estructura de fusta, segona ha indicat l'alcalde Josep Maria Juhé qui entén que amb ella "es recuperarà la història tradicional de la ciutat de Calella, vinculada al mar i a la pesca". El seu actual propietari, Esteve Llopart, ha decidit fer la cessió a l'Ajuntament de Calella un cop consultat amb Capitania Marítima, que li va donar el vist-i-plau per "motius artístics".

El projecte d'actuació inclouria la restauració de l'embarcació i l'arranjament de l'entorn amb, possiblement, la col·locació de nous panells de benvinguda. La proposta del govern local tirarà endavant, així com el conjunt del programa d'inversions, si l'Ajuntament tanca els comptes del 2010 en positiu. La previsió és presentar-los el febrer i optar a les inversions entre març i abril.

Aquest projecte forma part d'un paquet d'inversions competència del departament d'Alcaldia, valorades en 40.000 euros. S'actuarà a la riera Capaspre i al Parc Dalmau. L'alcalde ha explicat que la proposta d'intervenció al Parc Dalmau es concreta en renovar dues figures de sorra i ciment que hi havia al parc i que s'han malmès amb el pas del temps. Es tracta d'una figura d'un nen muntat sobre un cargol i una altra d'un infant damunt una tortuga. La intenció és renovar-les fent-les de bronze. A la riera Capaspre la idea és acabar de col·locar jardineres, perquè ara només n'hi ha al cantó esquerre. D'aquesta manera s'endreçarà l'espai i, segons l'alcalde, es donarà més seguretat als vianants.