dimarts, 11 de gener del 2011

Els Jocs Florals, més a prop

D'aquí a pocs dies es podran lliurar ja els treballs per participar als Jocs Florals de Calella, uns premis que s'entregaran el 27 de març a la gran Gala dels Jocs. Aquesta emissora, Ràdio Calella, és en part protagonista, ja que el Premi Francesc Castells escollirà el millor poema que canti “el sentit de la Veu”, un guardó patrocinat per Ràdio Calella. L'any 2011, doncs, comença poètic, i més si tenim en compte l'homenatge que els Amics de la Poesia van fer a la poetessa Concepció Organ, que el 31 de desembre va complir 90 anys.

El restaurant la Gàbia va ser aquest diumenge l'escenari d'un acte d'homenatge a una poetessa molt estimada a Calella. L'últim dia de l'any passat va complir 90 anys i una colla d'amics i coneguts la van voler felicitar i correspondre així a la seva implicació amb la ciutat, tal com ha explicat el secretari d'amics de la poesia de Calella, Josep Miracle.

A l'hora del pastís els Amics la poesia li van regalar un llibret poètic amb 20 poemes dedicats expressament a ella, i un recull de fotografies de la seva vida, des de jove fins al darrer pregó de la ciutat de Calella aquest 2010.

Aquest ha estat el tret de sortida poètic a un any 201 que tindrà un dels moments més rellevants amb l'entrega de Premis dels Jocs Florals. La convocatòria per rebre les obres ja ha començat. Aquest any, com dèiem, és una edició commemorativa dels 30 anys de Ràdio Calella. Serà dins al poema Francesc Castells, al millor poema que canti “el sentit de la veu”. A més, hi haurà convocatòria per a la Flor natural, l'Englantina i la Viola. Josep Miracle ha comentat la temàtica dels poemes que optaran als premis clàssics i als propis del certamen calellenc.

El jurat el formen Maria Assumpció Hortet i Rosa Serra, actrius i rapsodes, a més de Josep Lladó, mestre en Gai Saber d'Argentona.