dimarts, 18 de gener del 2011

S'aixeca el teló

El Teatre Orfeó Calellenc aixeca el teló aquest diumenge per encetar la programació del 37è Concurs de Teatre Amateur-Premi Ciutat de Calella. I així ho farà cada diumenge fins al 10 d'abril. Sobre l'escenari, s'hi representaran 12 obres de temàtica variada interpretades per companyies de teatre d'arreu de Catalunya. Les participants optaran a emportar-se algun dels 8 premis que estan en concurs i que es lliuraran en una gala que se celebrarà per primavera

Joventut Artística de Calella presenta el cartell del 37è Concurs de Teatre Amateur-Premi Ciutat de Calella. L'inicia, aquest diumenge, la representació de l'obra L'auditor a càrrec de la companyia calafellenca La K-Mama. Per l'escenari del Teatre Orfeó, i fins al 10 d'abril, s'hi pujaran altres 11 grups teatrals amateurs catalans amb obres de Cole Porter, Oscar Wilde o Josep Maria de Segarra. També hi ha programada, per al 20 de febrer, la versió del clàssic de Federico García Lorca La casa de Bernarda Alba que presenta el veí Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar. La cloenda del concurs la farà el Foment Cultural de la Parròquia de Súria, amb el musical T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré, pel qual s'ha comptat amb l'assessorament coral del prestigiós director Ricard Reguant.

Totes les representacions es faran els diumenges a 1/4 de 7 del vespre. El jurat qualificador -integrat per Àngel Badalló, Antoni Borja, Carme Horta, Pilar Navarro, Josep Pérez, Carme Serra, Joan Vilella i Dolors Vives- determinarà, d'entre les companyies participants, el palmarès d'aquesta trenta-setena edició del concurs, que atorga un total de 8 premis: premi al millor grup, al millor director, actriu i actor principal i secundari, al millor muntatge, i també hi ha un trofeu especial de votació popular que decidiran les persones que assisteixen cada diumenge a les representacions.

Les companyies també perceben un premi en metàl·lic de 430 euros, en concepte de participació al concurs i que Joventut Artística
hauria de costejar mitjançant la recaptació de la venda d'entrades, cosa que no s'aconsegueix. Juan Manuel González, membre de la comissió organitzadora, ha explicat que les despeses es cobreixen gràcies a la subvenció que l'entitat rep de l'Ajuntament de Calella, i els diners que s'obtenen dels espectacles que posa en escena al llarg de l'any, que sí tenen una molt bona acceptació per part del públic.