divendres, 7 de gener del 2011

Moció d'Esquerra pel català

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya ha entrat una moció perquè sigui debatuda en el proper ple municipal.

En ella es manifesta el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, que significa segons Esquerra, la fi del sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes ja que el castellà també pot ser llengua vehicular als centres educatius.


La moció d'Esquerra recorda que l'actual model d'immersió lingüística ha portat resultats positius en l'educació dels centres catalans i en cap cas deixa de banda el castellà. Finalment aquest escrit també reclama la unitat de les forces polítiques i a la societat civil catalana per defensar -se del contingut de les tres sentències que el Tribunal Suprem va fer públiques el 22 de desembre.

El portaveu d'Esquerra a Calella, Jaume Puig, ha comentat que la moció rebrà el suport del PSC i CiU, que també presenta un text en el mateix sentit. Així mateix, és una mostra més del rebuig ciutadà a les retallades constants dels tribunals espanyols a les lleis catalanes, sumant-se a la protesta que es va fer davant l'Ajuntament l'endemà de saber-se la sentència

Esquerra també recorda que la Comissió Europea ha reconegut el model educatiu català com a un exemple de foment de les llengües.