dimecres, 5 de gener del 2011

Temps de grip

Temps de fred, de constipats i de grip. Aquest any el virus que té més incidència és el de la grip A, però la grip habitual, l'estacional, també és present a les llars. Són, en general, grips poc virulentes, però molt corrents en nens i grans.

El virus de la grip demostra un comportament típic d'una grip estacional tant pel moment en què ha començat a circular com pel nombre de persones infectades, segons ha indicat a aquesta redacció el doctor Xavier Cunill, director de Planificació i desenvolupament de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

La grip A no té tanta virulència però sí afecta al mateix perfil de persones: sobretot nens i persones de mitjana edat i poca gent gran. Això sí, a mitjans del mes de desembre, el departament de Salut de la Generalitat va confirmar la mort de dues persones a Catalunya per grip A. Dos homes de 42 i 56 anys amb patologies prèvies i que no s'havien vacunat. Amb tot, i segons dades oficials, la taxa de vacunació ha augmentat molt arribant al 75% de la població de risc.

Les baixes temperatures d'aquests darrers dies han fet repuntar les visites mèdiques per símptomes gripals sense col·lapsar hospitals o centres d'atenció primària. Les xifres marquen que s'ha superat el llindar epidèmic que se situa en 100 casos per 100 mil habitants.