dimecres, 5 de gener del 2011

Sense fum a l'entorn dels centres sanitaris

La prohibició de fumar a espais tancats, també en hospitals, CAPS i centres de rehabilitació, no ve de nou als professionals de la salut. Parteix d'una llei antitabac ja existent que els facultatius ja complien dins el centre on estiguessin treballant, i també pacients i familiars. La novetat és que ara no es pot fumar tampoc a l'entorn de l'edifici sanitari i s'ha de sortir fora dels límits del centre.

alternatives.L'ampliació de al llei antitabac als centres sanitaris farà que les corporacions de Salut hagin de fer campanyes de sensibilització en tres àmbits. En primer lloc, per als propis metges i professionals sanitaris que són fumadors. El doctor Xavier Cunill, director de Planificació i Desenvolupament de la Corporació de Salut Maresme- Selva, creu que caldrà demanar-los que no fumin en la seva jornada laboral. Un altre àmbit són els malalts ingressats que són fumadors. Cunill ha indicat que els professionals els poden ajudar a deixar el tabac o donar-los altres alternatives per deshabituar-los. Aquests recursos per a malalts ingressats són pegats de nicotina i medicació. El tercer gran grup on cal incidir són els acompanyats i familiars de pacients, que poden estar llargues estones a l'Hospital.

Xavier Cunill ha aprofitat l'ocasió per demanar a la societat en general que aprofiti les prohibicions de fumar com a un bé propi i deixin aquest vici d'una vegada per totes.