divendres, 14 de gener del 2011

Benedicció dels animals

Calella farà aquest diumenge la benedicció popular dels animals a la plaça de l'Església. Una activitat impulsada per la Regidoria de Medi Ambient amb la col·laboració de diverses entitats locals, que celebren d'aquesta manera la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals i els traginers.

Els animals seran els protagonistes de la festa aquest diumenge. Calella celebrarà Sant Antoni Abat amb una benedicció popular de gossos, gats i altres animals de companyia que farà el rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, mossèn Josep Puig, en finalitzar la missa de les 12 del migdia. Una festa que, per a molts, rememora temps passats quan els cavalls, mules i rucs carregaven i transportaven mercaderies, acompanyant els traginers. "Ja no abunden els cavalls però tothom té gats, gossos, ocells o altres bestioles als que fa il·lusió que beneeixin com en l'època daurada dels abanderats”, ha declarat Jaume Pruna, el president del Grup Pa, Vi i Moltó; que és una de les entitats organitzadores. En finalitzar la benedicció a la plaça de l'Església s'entregaran medalles commemoratives als propietaris dels animals i s'oferirà un petit tast de galetes i vi dolç.

La benedicció dels animals és tradició a Calella, com ho són els tres tombs en d'altres poblacions catalanes. Una celebració en honor al patró dels animals i traginers, Sant Antoni Abat, de qui diu la llegenda guaria les besties ferides.