dimarts, 11 de gener del 2011

Tracte correcte de les restes vegetals

L'alcalde de Calella assegura que s'ha demostrat que la brigada municipal de parcs i jardins tracta correctament les restes vegetals de l'esporga. Josep Maria Juhé ha explicat que tant el Consell Comarcal del Maresme com l'Agència Catalana de Residus han emès informes favorables en resposta a les dues denúncies que s'han presentat contra l'Ajuntament: una per acumulació de restes vegetals que posteriorment es cremaven; i una altra per abocament de productes fitosanitaris a la xarxa de clavegueram.

L'alcalde calellenc ha confirmat que l'autor de les dues denúncies és un treballador de la brigada municipal disconforme amb la tasca que s'encomana.

No hi ha cap il·legalitat en el tractament que fa la brigada municipal de parcs i jardins de Calella de les branques i fulles resultats de l'esporga dels arbres i arbustos. Així de categòric s'ha mostrat l'alcalde Josep Maria Juhé basant-se, ara, en les inspeccions i comprovacions que han fet els organismes competents. Sobre la denúncia d'abocament de productes químics, Juhé ha relatat que els inspectors del Consell Comarcal del Maresme van fer una visita a Calella i que va ser llavors quan l'Ajuntament va poder demostrar que es fa un seguiment correcte de la utilització de productes fitosanitaris. "En quant al tractament de les restes vegetals, s'ha demostrat, i és palpable cada dia a la ciutat, que s'utilitza una trituradora amb la que fabriquem compost”, ha declarat Juhé.

Anys enrere, ha relatat l'alcalde, aquesta matèria orgànica s'acumulava i es cremava durant l'hivern. Fa 3 anys es van fer aportacions a un gestor autoritzat i des de l'any passat es tritura tota l'esporga per fabricar compost natural. D'aquesta manera, es completa el cicle de la matèria. "Aboquem les restes vegetals a la zona alta del Parc Dalmau creant una capa orgànica que enriqueix i contribueix al creixement de les arrels i plantes del sotabosc”, ha concretat l'alcalde de Calella.

Davant aquesta pràctica, les denúncies interposades tenen, per Juhé, una sola lectura: "Hi ha un treballador de la brigada que està descontent de com funciona l'equip i això ho ha volgut transmetre a l'opinió pública, però no a partir del seu cas personal sinó a partir de l'activitat de la brigada de parcs i jardins municipal”. El denunciant continua treballant normalment a la brigada municipal.