dimecres, 19 de gener del 2011

Blanco es compromet

El Ministeri de Foment s'ha compromès a cedir a l'Ajuntament de Calella els terrenys que ocupa l'aparcament de l'estació de Renfe. Ho va fer ahir el ministre José Blanco en la sessió de control al Senat, a pregunta de la senadora calellenca Montserrat Candini, garantint, a més, que la cessió es farà en un termini de sis mesos.

La senadora i regidora de CiU ha explicat que la seva intenció va ser donar garanties i agilitzar la negociació que actualment mantenen Adif i l'Ajuntament de Calella. "S'ha aconseguit el compromís ferm que Adif cedirà els terrenys abans de sis mesos", ha indicat Montserrat Candini qui s'ha mostrat molt contenta per les manifestacions del ministre de Foment tenint en compte que, tot i les tramitacions que s'han fet des de l'Ajuntament de Calella, "a vegades aquestes empreses públiques dilaten molt en el temps els acords amb els municipis".

La senadora de CiU ha ressaltat la bona predisposició mostrada pel ministre Blanco per resoldre aquesta qüestió estratègica, davant la futura pèrdua de places d'aparcament que implicarà la remodelació de la façana marítima de Calella, generant una necessitat doble al tractar-se d'una població turística. Ha indicat, a més, que un cop els terrenys siguin de titularitat municipal l'Ajuntament de Calella podrà planificar amb més llibertat l'ordenació de tot el sector de platja.

Sobre el que no va donar detalls ahir el ministre de Foment és en quins termes es farà aquesta cessió de terrenys. L'Ajuntament de Calella ho està negociant des de principis del mes de novembre. L'alcalde Josep Maria Juhé ha avançat a Ràdio Calella que les converses van encaminades a incloure aquesta cessió en una operació urbanística que no signifiqui la compra dels terrenys. "Sempre hem treballat en la direcció d'unir aquesta zona a una àrea de futura urbanització on es traspassin els drets d'edificabilitat que pugui generar l'aparcament”, ha detallat l'alcalde. El procés per resoldre aquesta operació podria ser lent i, per això, l'alcalde ha declarat que hi ha la possibilitat de signar amb Adif un conveni de cessió temporal abans no es pugui oficialitzar de forma definitiva.

Per l'alcalde serà important que l'acord compti amb el consens de tots els partits polítics de Calella.