dimarts, 18 de gener del 2011

Els números de la biblioteca

En total 107.000 persones han fet ús de la Biblioteca de Calella aquest passat 2010. Unes xifres similars a les dels últims 5 anys, des que l'equipament està a Can Salvador de la Plaça. També és destacable el nombre de préstecs fets, 57.000. I hi ha 1.000 usuaris més amb el carnet.

Can Salvador de la Plaça es consolida any rere any com una biblioteca concorreguda i freqüentada pels calellencs. Les xifres d'usuaris demostren que es manté el nombre de persones que hi accedeixen i fan ús del préstec o els serveis d'informàtica. En aquest últim aspecte cal destacar que 5.700 persones han usat internet a la Biblioteca, i 10.000 han fet servir recursos d'ofimàtica. La wifi també ha tingut 5.000 connexions, tal i com ha comentat Dolors Llavall al Fòrum Obert de Ràdio Calella.

Les biblioteques, a més, estan connectades en xarxa i veuen ampliat el seu fons documental a disposició dels usuaris de Calella. Can salvador de la Plaça es va transformat. Si abans les biblioteques eren centres d'estudis per als alumnes de les escoles, ara els serveis més usats són de productes audiovisuals i activitats per a tots els públics. Una evolució que ja ha viscut mitja dècada a l'edifici actual.

Justament la Biblioteca han engegat un procés d'investigació per trobar informació de la primera Biblioteca de Calella i les persones que hi treballaven.