divendres, 28 de gener del 2011

L'objectiu de Candini és ser alcaldessa

La portaveu municipal de CiU, Montserrat Candini, li havia dit a Artur Mas abans de les eleccions que la seva voluntat política era tornar a optar per l'alcaldia de Calella. Ho va manifestar aquest dijous a “L'entrevista” de m1tv en resposta a si havia estat temptada per ocupar un alt càrrec en el Govern de la Generalitat, després que hagués format part de l'equip electoral de campanya del nou president de la Generalitat.

Candini ha manifestat que té "l'obligació ètica, moral i personal" per poder optar a l'alcaldia, després que el pacte entre PSC i ERC ho impedís ara fa 4 anys.

Si fos escollida alcaldessa, Candini no descarta després de ser-ho, i passats 4 o més anys, optar a noves responsabilitats polítiques.



La també secretària executiva sectorial de Convergència Democràtica de Catalunya ha justificat pel gran deute de la Generalitat una possible nova emissió de bons.

Fent servir aquests arguments econòmics també ha justificat unes declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder on no descartava incrementar els peatges de les autopistes per les difícils circumstàncies econòmiques actuals.

També ha argumentat la reforma de les pensions, que fixa l'edat de jubilació als 67 anys, dient que la demografia ha canviat i la vida s'ha allargat i afirmant que hi haurà incentius fiscals pels qui vulguin treballar més enllà dels 65 anys. També ha recordat que la reforma s'ha fet pactant-la amb els principals sindicats.

Candini s'ha mostrat molt crítica amb el traspàs de Rodalies de RENFE a la Generalitat ja que considera que “s'ha fet amb una sabata i una espardenya”. Candini afirma que el Govern ha de mirar altres possibles operadores per veure quina pot garantir a partir de l'any que ve el millor servei pels ciutadans, tot i no descartar l'actual.