dimarts, 12 de gener del 2010

Activitats de l'IPHES

Continuen les activitats didàctiques establertes en el conveni entre l'Ajuntament de Calella i l'IPHES. Ara, i després de diverses exposicions, el món de la paleontologia arriba a les escoles de Calella

Entre gener i març d'aquest any es començarà a concretar la relació entre l’Ajuntament de Calella i l’IPHES, l'Institut de Paleontologia Humana i Evolució Social. Es faran un seguit de xerrades a les escoles. El dia 26 de gener a l'escola Pia, l'1 de març a l'escola Freta i el 19 de març a La Minerva.

Les xerrades s’adreçaran als alumnes de 5è de Primària i aniran a càrrec de Lluís Batista Carríssimi -Priori, arqueòleg i coordinador de l’Àrea de socialització de l’IPHES. Mitjançant un powerpoint il·lustratiu, parlarà als nens sobre dues etapes de la Prehistòria, el dia a dia dels homes i les dones, les creences, ritus i costums i l’art que ens han deixat.

Per altra banda també cal dir que la propera exposició de L’IPHES a Calella serà: “Fa 3,5 milions d’anys a Catalunya. El Camp dels Ninots”. Estarà a la nostra ciutat del 15 de setembre i el 3 de novembre de 2010. Explica que ara fa uns 5 milions d’anys, el Camp dels Ninots, de Caldes de Malavella, era un volcà on més tard es va formar un llac amb un ric ecosistema. Les restes fòssils que s’hi troben s’han preservat en un extraordinari estat de conservació.