dimarts, 12 de gener del 2010

Arbre caigut

El roure centenari que hi havia al costat de la restaurada ermita de Santa Maria del Montnegre ha caigut a causa de la tempesta de vent i neu que va afectar dijous i divendres la nostra comarca.

El promotor de la restauració de l'ermita, el calellenc Francesc Vivas, ha lamentat la pèrdua d'aquest arbre que ha qualificat de majestuós. Cal recordar que tenia més de 200 anys i un perímetre de 4.47 cm. i una capçada espectacular.

Francesc Vivas ha destacat que la pèrdua d'aquest arbre ha creat una certa commoció entre les persones que estimen la natura. Fins i tot, es vol fer un monument al roure caigut.

Segons ha explicat Vivas, durant el cap de setmana s'ha produït un pelegrinatge fins a l'ermita per veure l'arbre i les destrosses que ha provocat la mala climatologia. Entre les persones que hi van anar hi havia l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé.

El roure de Santa Maria del Montnegre estava al terme municipal de Sant Celoni i era catalogat com a arbre monumental d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Aquest cap de setmana els bombers i els ADF han hagut de tallar el tronc i el brancatge per obrir el pas de la pista forestal.