dijous, 7 de gener del 2010

Els Pastorets de Calella

Durant aquests dies de festa s'han pogut veure a Calella i a la majoria de pobles de l'Alt Maresme les representacions teatrals d'els Pastorets. Una escenificació dels dies previs al naixement de l'infant Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

La majoria de les representacions d'Els Pastorets són a càrrec dels grups de teatre amateur i es fan en centres parroquials, centres socials o teatres. Un exemple és la ciutat de Calella, on un centenar de persones al Teatre Orfeó Calellenc s'han mobilitzat aquests dies per representar “L'estel de Natzaret” de Ramon Pàmies. La tradició dels Pastorets està molt arrelada a la ciutat on als anys 20 ja s'hi representaven. L'entitat els representa des dels anys 60 repetint èxits any rere any. I no és per la variació, ja que els solen tenir molt poques novetats respecte als de l'any anterior.

I a Calella també n'hi ha hagut a les residències d'avis gràcies a la companyia del Centre de Pineda, on hi participen socis de l'entitat, gent de la Companyia del Centre, alumnes de l'Escola de Teatre i pares i mares dels alumnes.