divendres, 29 de gener del 2010

Moltes vacunacions per la grip A

A Calella s'han fet 700 vacunacions contra la Grip A des de novembre i fins ara. Segons els responsables del CAP és una xifra elevada, que respon a l'alarma que es va estendre entre la societat i que ha comportat crítiques a la Organització Mundial de la Salut. Sortosament la pronosticada pandèmia de grip nova ha acabat portant pocs casos i una mínima mortalitat a tot el país.

La doctora Susanna Curós, directora del CAP de Calella, coincideix en criticar l'estat d'alarma social que s'ha generat arran de l'aparició de la malaltia, i ha atribuït el baix nombre de casos de grip A a la prevenció dels ciutadans i a les vacunacions.

També s'han vacunat a Calella 39 persones embarassades. Susanna Curós ha destacat que a la nostra ciutat s'han seguit els mateixos patrons que a la resta de Catalunya.

La majoria de casos de grip A han estat en infants i en persones joves, i hi ha hagut molt poca incidència en persones grans. Curós ha apuntat com a dada positiva el fet que la mortalitat en la temporada de grip ha estat la mateixa que l'any passat, quan només existia la grip estacional.