dijous, 14 de gener del 2010

S'aixeca el teló

Des d'ara i fins l'abril a Calella és temps de teatre. El proper diumenge s'apuja el teló del 36è concurs de Teatre Amateur Premi Ciutat de Calella, i ho farà l'obra “Ja en tinc trenta” de Jordi Silva, a càrrec d'un grup de Granollers. Ells comencen un cicle que durarà fins a l'11 d'abril.

En total són 12 obres les que es presenten al concurs, i estan fetes per companyies de teatre amateur d'arreu del país, tal i com ha comentat Carme Horta, de Joventut Artística .

La segona obra a concurs és “El club de la corbata” de Fabrice Roger-Lacan. Ja a finals de mes serà el torn del Centre Moral de Gràcia de Barcelona, que interpretarà l'obra “Anillos para una dama” d'Antonio Gala.

La primera obra del mes de febrer serà un text de Josep Maria Benet i Jornet, concretament “Berenàveu a les fosques” per la companyia El triangle de Barcelona. Com també barcelonina serà la posada en escena de la següent obra. “Pollastres, prunes i cúrcuma”, de Ricard González, amb el grup Jove Calassanç. El 21 de febrer serà el torn del grup de Teatre Xalana de Sant Joan de Vilatorrada, amb l'obra Maria Rosa d'Àngel Guimerà. I a finals de mes Acte Quarte de Granollers interpretarà “És així si us ho sembla” de Luigi Pirandello.

Arribarem al mes de març amb el grup La Nyoca de l'Ametlla del Vallès i l'obra “Una taula per a sis” d'Alan Ayerkbourn. També vindrà una companyia de l'Arboç del Penedès, l'Elenc artístic Arborenc, i l'obra “En la fosca ardent” d'Antonio Buero Vallejo. El grup Teatral Antifaz de Barcelona interpretarà l'obra "Besos” de Carles Arberola i Roberto Garcia. Una de les propostes més divertides vindrà de la mà de la companyia de Teatre del Centre Moral d'Arenys de Munt, amb l'obra “Políticament incorrecte” de Ray Cooney.

Carme Horta també ha explicat que Joventut Artística tornarà a representar al mes de maig l'obra de Josep Torres, "Pis d'Estudiants".

L'última obra a concurs, ja al mes d'abril, serà “El malentès” d'Albert Camús, a càrrec del Casino de Sant Feliu de Llobregat.