divendres, 22 de gener del 2010

CIU retreu que no es demanés una moratòria

CiU de Calella assegura que l'equip de Govern hagués hagut de demanar una moratòria en la convocatòria d'obres del FEIL. Consideren que així les obres del carrer Jovara i la Riera Capaspre s'haguessin pogut aturar durant l'estiu i acabar-les els primers mesos d'aquest any. CiU lamenta que fer les obres a l'època estival hagi portat conseqüències econòmiques “nefastes” per als empresaris de la zona.

La portaveu de CiU, Montserrat Candini, ha explicat que els municipis turístics que tinguin una ordenança que prohibeixi fer obres a l'estiu, podien rebre el vist-i-plau del Ministeri per tenir una moratòria. D'aquesta manera CiU creu que s'hagués ajudat a superar un mal moment per a moltes petites empreses de la riera i ha afirmat que aquestes comerciants i restauradors han patit "una doble crisi: la general i la imposada per l'Ajuntament de Calella".

L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé, s'ha mostrat molt sorprès per aquestes declaracions. Ha destacat que el Govern central no ha donat a conèixer aquestes moratòries fins a l'últim moment i que en tot moment "hem volgut ser legals" -ha dit l'alcalde.

La portaveu de CiU a l'Ajuntament de Calella, Montserrat Candini, considera que l'alcalde no està ben informat i afirma que "la moratòria es pot demanar per escrit a partir del mes d'octubre perquè són 2 mesos abans que finalitzi l'any per si sorgeixen problemes".

A tot això, Josep Maria Juhé, ha explicat que Calella i els seus ciutadans tenen prou empenta per tirar endavant i encarar el 2010 amb il•lusió i optimisme. A més, en el cas dels empresaris de la Riera Caspaspre, Juhé ha anunciat que té convocada una reunió per aquesta propera setmana i demana a CIU que pregunti als restauradors amb quina il·lusió afronten aquest any.

Sigui com sigui, CiU demana que les obres del FEIL que s'hagin de fer aquest 2010 es puguin aturar durant l'estiu per no afectar a comerços i restauració.