dimecres, 13 de gener del 2010

L'ocupació de la Riera

Els bars i restaurants de la Riera Capaspre podran treure al carrer taules més grans que la resta d'establiments de restauració calellencs. I podran tancar més tard. Aquesta és, ara per ara, la voluntat de l'equip de Govern, que ha iniciat una puntualització de l'ordenança de regulació de la via pública a la Riera Capaspre. En aquests moments s'està debatent la proposta amb veïns i membres del Govern, però encara no hi ha res tancat.


La regidora de comerç, Carme Campà, ha explicat que es parla d'una ordenança que tot just s'intenta elaborar buscant el consens social i polític. Es tracta de fer petites modificacions a la normativa en aspectes com les dimensions de les taules i cadires que els bars i restaurants podran treure a les terrasses, i també en l'horari comercial.

De fet, Carme Campà ha assegurat que no hi haurà canvis respecte a l'ordenança d'ocupació de la via pública vigent a Calella, però sí que caldrà una modificació que puntualitzi perquè la Riera Capaspre tindrà un tracte especial en les mesures de les taules de restauració i l'horari de tancament. Tot plegat ara es troba en un procés de negociació política i veïnal.

Un cop feta la propera reunió amb els veïns, que serà a finals de gener, s'iniciaran els tràmits per aprovar la modificació de l'ordenança, que segons Carme Campà hauria d'estar enllestida i aprovada durant el febrer, abans de l'inici de la temporada primavera-estiu.