dimecres, 27 de gener del 2010

Criteris d'empadronament

Calella acatarà els criteris que fixa la Llei de Règim Local per empadronar els immigrants. Així ho ha assegurat l’alcalde en una entrevista al programa "Parlem-ne" d’aquesta emissora. Josep Maria Juhé diu que és obligació de les administracions locals complir amb la normativa encara que pugui entrar en contradicció amb regulacions de rang superior, com és el cas de la Llei d’Estrangeria.

L’alcalde de Calella ha demanat que el tema de la regularització i empadronament dels immigrants es tracti des d’una perspectiva humana i positiva. Es desmarca així de la postura de l’alcalde de Vic qui va proposar negar l’empadronament als immigrants sense papers, amparant-se en la Llei d’Estrangeria.

A Calella, ha dit Juhé, se seguiran els mateixos criteris que fins ara perquè creu que els immigrants han de ser tractats de la mateixa manera. A més apunta que "quan hi havia necessitat de llocs de treball ningú es plantejava mesures d'aquesta manera".

A Catalunya, les dades demogràfiques oficials indiquen que el percentatge de població immigrada ratlla el 15%. A la capital d’Osona és del 22% i a Calella ha arribat a ser del 25%. Una quarta part del cens total de Calella que podria ser que no tota tingués els papers en regla:
"podria ser que no, que alguna no tingués permís de treball o residència però en canvi estigués empadronada correctament"-ha assenyalat el batlle.

Juhé entén que els moviments fets a Vic siguin una resposta a les dificultats que tenen les administracions locals per garantir l’estat del benestar a tota la població; tot i que apunta que en termes de finançament, el dèficit es produeix en l’àmbit de la immigració i en molts d’altres.

No obstant això, l’alcalde de Calella augura un descens dels nivells d’immigració com a causa de la destrucció de llocs de treball. Una tendència que ja s’està palpant a la ciutat i principalment afecta la població d'origen sudamericà.

Calella va arribar a un percentatge d’immigració del 25% tot i que segons les últimes estadístiques, i davant la tendència a la repatriació voluntària, hauria caigut entre 1 i 2 punts.