dimecres, 20 de gener del 2010

Half i Challenge assegurats

El Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Calella han confirmat que aquest 2010 es faran les dues modalitats del triatló Challenge a la comarca i amb seu a la nostra ciutat. Un anunci que arriba després de la incertesa creada durant els últims mesos arran de la rescissió del conveni entre l'empresa organitzadora, Evolution Race, i la propietària de la franquícia de la Challenge.

Després de deixar sense efecte el conveni signat amb l'empresa organitzadora Evolution Race, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Calella han buscat alternatives per assegurar que el Maresme continuarà sent territori Challenge. Les converses mantingudes amb els representants a Espanya d'aquesta franquícia esportiva han arribat a bon port i s'ha pactat, entre altres, el calendari de celebració tant del Mig Challenge com del Challenge. El Half serà el 16 de maig i el triatló tindrà lloc el 3 d'octubre. L'alcalde de Calella confirma que Calella serà inici i final de les 2 proves, descartant l'opció de Mataró com a seu.

Entre els acords tancats a dia d'avui hi ha també la creació d'un grup de treball per organitzar les proves esportives. Un grup format per membres de les dues administracions implicades, esportistes i empresaris. En les properes setmanes es signarà un conveni de col•laboració entre el grup de treball i l'administració i posteriorment es podria crear una empresa responsable de l'esdeveniment.

A dia d'avui la data del mig Challenge no coincideix amb la data que està publicitant l´empresa Evolution i les administracions li demanen que retiri els logotips de les institucions de la seva pàgina web i tanqui les incripcions al Mig Challenge i al Challenge, cosa que Evolution no ha fet.

El Consell Comarcal i Calella ja han posat en mans dels seus serveis jurídics aquesta situació perquè valorin si Evolution està incorrent en il•legalitat amb la informació distorsionada i falsa que està donant als triatletes. L'alcalde de Calella ha assegurat que Evolution Race ha comès irregularitats, sobretot impagaments com ara als esportistes guanyadors del Challenge 2009. A dia d'avui, segons Juhé, encara no han vist els diners del seu premi.

En els propers dies es presentaran públicament els detalls de les dues proves que es duran a terme aquest 2010 a la comarca del Maresme i que compten amb el ple suport del màxim responsable de la marca Challenge Felix Walchshöfer.