divendres, 8 de gener del 2010

Temporal de vent

El fort vent que ha bufat aquesta nit ha arribat a trencar diversos finestrals de la Fàbrica Llobet-Guri. També fins l’equipament municipal s’ha hagut de desplaçar una dotació dels Bombers de la Generalitat per retirar una placa de plom d’uns 30 quilos que penjava sobre la teulada amb el perill de caure al mig de la carretera Nacional 2.
És per això, que la circulació viària en el tram de Nacional que passa per davant la Fàbrica s’ha hagut de tallar mentre els bombers treballaven.

Però els efectes del temporal de vent a Calella no acaben aquí. Al carrer Sant Josep, els dipòsits d’aigua del terrat d’un edifici s’han desprès quedant suspesos al lateral de la façana. Els veïns han alertat de la situació als Bombers que s’hi han desplaçat també per a retirar-los.

Ha caigut un pi de la Plaça del Parlament de Catalunya i algunes palmeres al Passeig de Garbí i a l'Hotel Las Palmeras.

L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha fet un balanç dels danys del temporal de vent i ha manifestat que no són tan importants davant la magnitud de les ràfegues de vent.

I és que els Bombers de la Generalitat han fet més d'un centenar de sortides aquesta nit a la comarca del Maresme a causa de les fortes ràfegues de vent, que en ocasions han superat els 100 kilòmetres per hora.

Les tasques han consistit en la retirada d'arbres i d'elements com ara vidres trencats de diversos edificis, senyals caigudes o mobiliari desplaçat.

Ahir a les 6 de la tarda es va haver d'activar el Pla Municipal contra les nevades a la part més alta de Can Carreras, als termes municipals de Pineda i Calella, on va caure neu amb gruixos de fins a 3 centímetres, segons han indicat font de les Policies Locals. És per això que es va haver de posar sal a la calçada per evitar la formació de les plaques de gel. No obstant això, el vent va trencar alguns cables de corrent que aquest matí encara no havien sigut arranjats.

La ràfega més forta de vent a Pineda s’ha registrat a les 3 de la matinada, quan l’observatori de la població ha detectat el vent a 119km per hora; cosa que ha fet tombar tanques d'obres i il.luminació nadalenca.

Sortosament no s'ha de lamentar cap dany personal en cap de les poblacions maresmenques.