dimarts, 12 de gener del 2010

Es preparen els Jocs Florals

D'aquí a una mica mes de dos mesos se celebrarà la gala dels 28ens Jocs Florals de Calella, aquest any amb una dedicatòria als Geganters i Grallers de la Ciutat. Se li ha volgut dedicar un dels premis amb regust calellenc que entrega el certamen. Els candidats al Premi Francesc Castells han de tractar el tema dels gegants i la festa en un poema. Un repte que s'afegeix als premis ja clàssics de la mostra.

Els tres premis comuns i ineludibles de tots els Jocs Florals són l'Englantina, la Viola, i la Flor Natural. Però a Calella es lliuren diversos guardons més. Hi ha el premi Maria Cardona, el Francesc Castells, el premi Juvenil la Llopa, el Francesc Grau i el Maria Teresa Saula. Josep Miracle, secretari dels Jocs Florals de Calella, ha explicat com estan dotats els tres primers premis i què signifiquen

Amics de la Poesia vol que les entitats de la ciutat se sentin partícips dels Jocs Florals, i moltes d'elles subvencionen l'entrega d'un dels guardons. Una d'elles és la Colla de Geganters i Grallers de Calella, que aquest any celebren el 75è aniversari de l'estrena dels 3 primers gegants. A més, qui opti al premi Francesc Castells de poesia haurà de dedicar l'obra als Gegants i la festa. Per la seva banda el premi Maria Cardona està dedicat al foc, el premi Francesc Grau de prosa poètica és de tema lliure, com els premis Juvenils La Llopa fins a 20 anys i el Maria Teresa Saula, també juvenil però amb prosa poètica. El Jurat està format per Ruth Martínez, periodista, Jordi Feliu, músic i compositor, i Laia noguera, poetessa i rapsoda.

Aquest any la mantenidora de l'entrega de Premis serà Josefina Ponts, de Moià, guanyadora de diversos premis poètics, i mestra en gat saber a diversos jocs florals. Ella farà un discurs durant l'acte del dia 14 de març.