divendres, 29 de gener del 2010

Un olímpic de casa

L’Ajuntament de Calella ofereix una recepció oficial al pilot d’skeleton Ander Mirambell que al febrer participarà als Jocs Olímpics d’Hivern de Vancouver.

El pilot d’skeleton del Club Atletisme Calella Ander Mirambell ha estat rebut aquest dijous a l’Ajuntament de Calella en un acte de reconeixement per la seva classificació als Jocs Olímpics d’Hivern que es disputaran a Vancouver aquest proper mes de febrer. Mirambell ha fet aquesta setmana una parèntesi en el seu estricte programa d’entrenaments per ser a Calella com a mostra d’agraïment a la ciutat i especialment al club que va confiar en ell, l’any 2005, quan aquesta modalitat esportiva, l’skeleton, era gairebé desconeguda per a tots.

Ara afronta un gran repte: baixar per la pista de Whistler, muntat sobre un trineu cap per avall. Serà la primera participació olímpica d’un espanyol a la competició, i espera que no sigui la seva última. Motius que l’han portat a rebre d’altres reconeixements, com per exemple el que li va fer l’Espanyol, el club del qual n’és seguidor des de petit.

El pilot sap que la competició olímpica serà complicada, més per a un esportista que, com ell, s’ha hagut de fer a sí mateix. La setmana que ve marxarà a Vancouver amb un objectiu clar: "aprendre i a títol personal intentar fer el millor resultat que he fet mai fins ara".

Part de la seva preparació olímpica s’ha centrat en aclimatar el seu cos a les temperatures que es troba en les competicions oficials, cosa que l’ha portat a ser fora de casa alguns mesos. Aquí, a Catalunya, les circumstàncies el limiten: "normalment aprofito a Calella o al CAR de Sant Cugat per entrenar durant l'estiu, fent preparació física... i algun cop anem a la pista del gel del Barça per a fer exercicis específics, i sobretot també a la platja" -ha dit Mirambell als nostres micròfons.

Mirambell ha admès que la seva participació a les olimpíades de Vancouver són la consecució d’un somni de 4 anys del qual Calella n’ha volgut ser partícep.

Josep Maria Juhé, alcalde de Calella, ha indicat que Ander Mirambell representa "l'esforç, la il.lusió, l'èxit per a ser una ciutat amb qualitat de vida".

Que Ander Mirambell concentri aquests valors de l’olimpisme fan que l’Ajuntament de Calella es plantegi proposar-li que sigui imatge de la ciutat.