divendres, 15 de gener del 2010

S'intensifiquen els actes

La Plataforma Calella decideix!, promotora de la consulta sobre la independència que es farà al municipi el 25 d’abril, centrarà la seva acció en donar a conèixer la iniciativa organitzant diversos actes populars. Demana, també, el suport del teixit associatiu local. Ahir va celebrar la seva primera assemblea a Can Salom.

La Plataforma Calella decideix! va convocar ahir la seva primera assemblea per informar del procés d’organització de la consulta sobre la independència que es farà el 25 d’abril. Prop de cinquanta persones van assistir-hi, entre les quals el president de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Calella, Òscar Ojer, i l’alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, que va fer-ho a títol individual.

La comissió organitzadora dedicarà ara tots els seus esforços per fer campanya a peu de carrer. L’objectiu és que tot calellenc estigui assabentat de la iniciativa i manifesti la seva opinió respecte a la independència de Catalunya. Per això, es busca també la complicitat del teixit associatiu local. Ho ha explicat Xavier Ponsdomènech, que és el portaveu Plataforma Calella decideix! i que ha dit que entenen que les entitats arrosseguen una gran quantitat de massa social i "llavors volem que també treballin conjuntament amb nosaltres".

Per informar de la consulta que es farà a Calella el 25 d’abril, la Plataforma tornarà a sortir al carrer aquest dissabte per recollir adhesions. També ha organitzat pel dijous 21 de gener un debat sobre el dret de decidir que comptarà amb la presència de l’exalcalde de Mataró i diputat del PSC, Manuel Mas, i el senador del Partit Nacionalista Basc, Iñaki Anasagasti. S’espera tenir, amb aquests dos polítics, una defensa del sí i del no a la pregunta de la consulta. I és que el seu èxit s’aconseguiria amb una alta participació, sigui quin sigui el resultat.

La Plataforma Calella decideix! encara no ha fet públic quin serà l’espai on s’instal.laran les urnes per fer les votacions.