dilluns, 25 de gener del 2010

Sopars al menjador social

A principis del mes vinent es complirà un any just de la posada en funcionament del menjador social de Càritas, comú entre Calella i Pineda, i situat a Poblenou. La demanda ha anat pujant en els darrers mesos, i fa 15 dies que també serveixen sopars. El repte per al 2010 és aconseguir els diners necessaris per seguir oferint els menús.

Durant el primer trimestre de funcionament, entre febrer i abril de l'any passat es van servir 2597 dinars, i només durant l'agost van ser més de 600, i 500 al setembre. La portaveu de Càritas a Calella, Júlia Liquete, assegura que la demanda va en augment, i fa dues setmanes que se serveixen sopars.

De cara a aquest 2010 la dificultat serà arribar a cobrir el pressupost que es va tenir l'any passat, cosa que serà difícil al no poder beneficiar-se d'ajudes per a projectes innovadors.
El Festival de Nadal de Can Salom va donar també 500 euros per al menjador social, i el 201o ha començat amb un romanent que ha permès iniciar el servei. Tot i això, Júlia Liquete diu que no n'hi ha prou.

Actualment al menjador social de Càritas de Poblenou hi col•laboren 60 voluntaris que es reparteixen en torns de 15 dies.