dimarts, 5 de gener del 2010

Reunió amb els veïns

L’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, s'ha reunit recentment amb els veïns del sector de la urbanització de Can Carreres que està dins del seu terme municipal; en una trobada convocada després que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat anunciés que no subvencionarà el projecte d’urbanització que van presentar cojuntament Calella i Pineda de Mar.

Juhé va comprometre’s davant els veïns calellencs que l’Ajuntament durà a terme les accions possibles per iniciar el procés d’urbanització d'un sector situat entre els dos termes municipals i que no té la xarxa de serveis recepcionada. Una situació que han de resoldre els propis veïns malgrat que és competència dels ajuntaments la gestió d’alguns tràmits administratius i urbanístics.

Desestimada l’opció inicial d’anar de la mà, ara l’Ajuntament de Calella s’ha compromès davant els veïns que assumirà les seves responsabilitats i començarà a treballar en la urbanització fins on li sigui possible. Juhé ha recalcat que el projecte ha de ser conjunt i que s'hauran d'harmonitzar les passes que es facin a Calella amb les de Pineda.

Les actuacions consistirien bàsicament en definir el planejament del sector Can Carreras-Calella i determinar la propietat de totes les parcel.les.

Josep Maria Juhé ha informat a l’alcalde de Pineda de les intencions de Calella en aquest projecte d’urbanització.
I és que Pineda haurà d’assumir un major grau de responsabilitat en la solució del dèficit que arrossega Can Carreras, simplement perquè la major part de l’extensió de la urbanització està dins el seu terme municipal. L’alcalde de Calella entén doncs que Pineda haurà de liderar qualsevol altra iniciativa conjunta al temps que assegura que Calella sempre hi donarà suport. Per exemple, si vol tornar a presentar el projecte a una nova convocatòria d’ajudes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques