dimecres, 20 de gener del 2010

Eines sense fronteres amb Haití

Càritas Parroquial de Calella va ser la primera entitat de la ciutat que al cap de poques d'haver-se produït el terratrèmol a Haití va obrir un compte corrent per recollir diners per ajudar els afectats per aquesta catàstrofe natural. La solidaritat continua i ara és l'ONG Eines Sense Fronteres qui recull diners i material humanitari.

Els responsables de l'ONG calellenca Eines Sense Fronteres han activat la seva solidaritat obrint dos comptes corrents per ajudar la població d'Haití, afectada per al greu terratrèmol que ha deixat centenars de milers de morts i un país destrossat. Només cal anar a La Caixa o a la CAM i fer l'aportació que es vulgui a nom d' “Eines Sense Fronteres ajuda a Haití”. Aquesta ONG, que en els últims mesos ha operat principalment al continent africà, a zones com ara Gàmbia, Senegal i al Sàhara està especialitzada en el transport de tot tipus de material humanitari a zones en conflicte o que pateixen desastres naturals. Transporten, entre altres, material sanitari, mòduls prefabricats que fan de dispensaris mèdics o productes de primera necessitat. Ja als anys 94, 95 i 99 van enviar material humanitari a Kosovo i Bòsnia. Ara, en el cas d'Haití, les ajudes es canalitzaran a través de l'Asociación Dominicana Guayabaleros de Catalunya, que operen a la zona d'Haití, tal i com ha explicat el president d'Eines Sense Fronteres, Rafael González Bellver.

L'enviament es faria al mes de febrer, un cop la situació es comenci a normalitzar i l'arriba d'ajuda i el seu repartiment sigui més eficient.

Rafael González Bellver també fa una crida als empresaris, sobretot als hotelers per tal que donin mantes, llençols i altres tipus de materials molt necessaris actualment per als ciutadans haitians que s'han quedat sense res.

Números de compte:
La Caixa 2100 3229 4322 0014 1103
CAM 2090 6939 92 020084771