divendres, 29 de gener del 2010

Presentació pública de Reagrupament

Reagrupament Maresme va presentar-se públicament ahir a Calella. L’associació liderada per Joan Carretero i amb representació al nord de la comarca en poblacions com Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Tordera; promou una candidatura unitària i transversal a les eleccions al Parlament de Catalunya amb la independència i la regeneració política en l’eix dels seus postulats.

Primer contacte amb els altmaresmencs en un acte al qual hi va assistir el nou coordinador general de Reagrupament Maresme, Joan Soler; i el responsable de la plataforma a l’Alt Maresme, Pere Mas. A nivell local, els reagrupats volen únicament centrar-se en la definició de la candidatura a les eleccions catalanes previstes per la tardor, sense plantejar-se, ara per ara, concórrer a les municipals del 2011. Pere Mas ha dit que "ens hem de centrar ara en el model de país, i això vol dir eleccions al Parlament. Les municipals, evidentment si s'agafa molta embranzida es poden fer moltes coses però el que hem d'intentar és no repartir més el mapa polític català i potser seria l'hora de posar-se d'acord amb altres partits com puguin ser les CUP, però encara no en podem parlar d'això".

Reagrupament defensa que la independència dels Països Catalans és possible i necessària, també en termes econòmics. Dirigeix el seu missatge als electors desencisats amb d’altres formacions que s’autoproclamen independentistes i nacionalistes i diu que el seu és l’únic moviment polític que parla sense matisos del reconeixement internacional de la nació catalana. D’aquest perfil de votant en va parlar ahir Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt i un dels ideòlegs del projecte: "Reagrupament busca sobretot persones que estimin el país, senzillament, persones que vulguin treballar pel país, que vulguin tenir un país ben organitzat, ben conduït, amb un independentisme que no sigui un independentisme que destrossa i que fa malbé, sinó un independentisme ordenat, cívic i que contempli a tots els catalans i les catalanes".

El president de Reagrupament, Joan Carretero, ha anunciat que el pròxim 21 de març convocarà una assamblea d’associats per aprovar el programa polític i elegir les candidatures. Entre els noms que sonen per encapçalar la llista de Barcelona, la del president del Futbol Club Barcelona Joan Laporta i la del propi alcalde d’Arenys de Munt. Carles Móra hi estaria disposat.

L’alcalde d’Arenys de Munt, que va compartir taula ahir a Calella amb la vicepresidenta de l’associació Rut Carandell, va admetre que una sentència del Consitucional contrària a l’Estatut afavoriria l’independentisme i, en conseqüència, Reagrupament.