dimecres, 13 de gener del 2010

Propostes per a joves

Els joves de Calella tindran l’oportunitat de plantejar a l’Ajuntament quines són, al seu entendre, les necessitats del col.lectiu i demanar que es recullin en el Pla Local que s’ha de posar en marxa aquest any 2010.

La Regidoria de Joventut ha començat a treballar en la redacció d’aquest document, que serà l’eix director de les polítiques sobre joventut que es desenvoluparan a Calella d’aquí a l’any 2013. Vol donar la paraula als joves, membres d’entitats i associacions o no, i per això els ha citat aquest divendres a les 7 del vespre al Centre d’Acció Jove, a la Fàbrica Llobet-Guri.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calella vol establir les prioritats en matèria de polítiques juvenils comptant amb el màxim suport del col.lectiu. Ha obert un procés participatiu per tal d’elaborar el Pla Local de Joventut que tindrà vigència per quadrienni 2010-2013.

La intenció és recollir les impressions de les entitats juvenils i els joves sobre quines són les mancances que detecten i quines són les propostes de futur. Per això, s’ha ideat un espai de trobada on reunir-los a ells i als responsables de la Regidoria de Joventut. Serà aquest divendres al Centre d’Acció Jove, a la Fàbrica Llobet-Guri. Serà un sopar-debat pel qual s’han previst un total de quatre taules temàtiques: entre elles una dedicada a les associacions juvenils. Ho ha explicat la tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Calella, Judith Morillas qui ha dit que "aquesta taula té l'objectiu de debatre com millorar la relació entre les entitats i l'Ajuntament, què més pot fer l'Ajuntament per les entitats, quines noves actuacions es poden fer els propers anys".

Una altra taula de debat tractarà sobre l’oci i la cultura i n’hi haurà una d’específica sobre el Centre d’Acció Jove. Un equipament amb poc més de dos anys de vida que els responsables municipals admeten que no ha arribat a tots els joves de la ciutat, però que recalquen sí que atén les necessitats dels usuaris.

Així Morillas ha dit que "si nosaltres tenim un grup d'adolescents de 15-17 anys que ens fan propostes són les que nosaltres programem i si ve un grup de 17-19 farem les propostes a fer en el CAJ farem un altre tipus de propostes o intentarem combinar-les les dues."

Joventut vol que els assistents al sopar-debat de divendres facin balanç del compliment del Pla Local dels últims tres anys. Una de les opinions que s’hi sentiran serà la de l’Associació de Joves Artistes Calellencs. L’AJAC ja té en ment les suggerències que hi presentarà. En primer lloc treballar pel foment de la participació i la implicació juvenil en les qüestions de ciutat. L’altra gran aposta de l’AJAC seria crear un espai de reunió similar als ateneus que funcionen en pobles propers, tal i com ha explicat Ernest Vila, membre de l’AJAC.

Vila ha indicat que les instal.lacions i equipaments municipals existents no arriben a satisfer les necessitats reals dels joves no-adolescents, malgrat valorar els esforços que l’administració ha fet els últims anys per adequar espais com la Fàbrica Llobet-Guri.