dimarts, 19 de gener del 2010

L'Ajuntament ajuda a trobar feina

Gairebé 200 persones de Calella han trobat feina durant el 2009 gràcies al Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament calellenc. En concret han estat 188 els usuaris inscrits al Servei que han pogut contactar amb una empresa i entrar a treballar-hi. Ells, i també la resta d'inscrits, han pogut rebre informació de la borsa de treball formada per demandes d'empreses de Calella i rodalies.

Un altre dels avantatges dels usuaris inscrits al Servei Local d'Ocupació és que se'ls ha fet un seguiment personalitzat del seu perfil per ajudar-los a trobar una feina més adequada. Tot plegat implica unes dades que, des del servei, es consideren positives si es té en compte el context de crisi en què ens trobem.

En total es van fer gairebé mil contactes directes amb usuaris per informar-los de les ofertes i derivar-los. Així mateix també es van enviar més de 300 currículums a empreses dels usuaris que buscaven feina. Ferran Muñoz ha destacat com a eina útil en tot aquest procés les sessions informatives, que han ajudat a dinamitzar l'atenció als usuaris.

Aquest 2009 no hi ha hagut un perfil estable del tipus de gent que demana feina. Hi han anat des de llicenciats a gent que ha quedat a l'atur sobtadament. El tècnic en Promoció Econòmica ha destacat l'atenció que s'ha donat a certs col•lectius des del programa “Innovador”.

En aquest cas concret han estat 50 les persones ateses, i 20 d'elles han estat inserides al mercat laboral ordinari. Malgrat aquestes xifres, el Servei preveu un 2010 complicat i amb un increment de l'activitat a causa de l'atur i la manca de llocs de treball en hostaleria i construcció.