divendres, 4 de febrer del 2011

Antologia Lírica Catalana

El Cor Harmonia Calellenc té previst estrenar nova obra aquest estiu. Després de l'èxit aconseguit amb les representacions de “Cançó d'amor i de guerra”, la coral dirigida per Albert Deprius vol continuar retent homenatge a la lírica catalana amb una recopilació d'algunes de les principals peces del gènere.

En una entrevista al programa Parlem-ne de Ràdio Calella el director del Cor Harmonia Calellenc, Albert Deprius, ha donat detalls del nou muntatge que estan preparant i que volen posar en escena aquest estiu.

“És una antologia de la sarsuela catalana. Hi ha una quantitat de títols que no se sap que existeixen i és trist perquè és el nostre gènere líric", ha explicat Deprius. El concert comptarà amb solistes, orquestra i dos actors-narradors que aniran introduint cada títol, històricament i cronològicament.

El Cor Harmonia Calellenc ha trobat en la lírica catalana i amb la interpretació de dues de les peces esmentades per Deprius -'Cançó d'amor i de guerra' i 'Legió d'honor'- els seus principals èxits, amb representacions arreu de la geografia catalana, en espais privilegiats com el Palau de la Música, o en festivals de gran qualitat musical com el de Santa Florentina de Canet de Mar.

Actualment el Cor compta amb una vintena de cantaires però ara ha obert convocatòria per ampliar la plantilla. Els interessats en incorporar-s'hi han de complir uns requisits bàsics, que ha detallat Deprius: “tenir ganes de cantar i que agradi molt la música i el cant, i que tingui el compromís i les ganes de dedicar un o dos vespres a la setmana als assajos. Si això es té, el segon és quan més nivell i coneixement musical millor".

El Cor Harmonia Calellenc assaja els dilluns i dijous a les 10 de la nit al primer pis de la Sala Mozart. Si volen formar-ne part, trobaran allà als seus membres o poden contactar-hi a través de la seva pàgina web o del perfil que té al Facebook. També trucant als números de telèfon 690872715 i 667720799.