dimarts, 22 de febrer del 2011

Recaptacions i nova fundació d'ELA

La Fundació catalana d'ELA, amb seu a Calella, va recaptar al voltant d'uns 3.000 euros a través del concert del grup flamenc Las Migas al teatre La Massa de Vilassar de Dalt, que aquest dissabte va omplir-se de gom a gom. Un motiu més per a l'optimisme en el futur d'aquest organisme que ha obert una nova fundació per canalitzar les ajudes que rep per a la investigació en ajuda de malalts i familiars d'afectats per esclerosi lateral amiotròfica.

La nova fundació busca recursos per investigació, i complementa la Fundació catalana d'ELA ja existent, que fa un treball social i humanitari amb els malalts i les famílies directament. El seu president, Enric Maria Valls, considera que es tracta d'una via que calia obrir, per especialitzar la Fundació ELA en la vessant social i la nova fundació sud-europea per a l'Estudi per la Recerca en ELA es dediqui a la recerca. Així s'amplia el ventall de possibilitats per difondre la malaltia i recaptar diners per combatre-la.

La gestió de la nova fundació també es farà des de Calella, i amb la nova estructura els serà més fàcil accedir a subvencions. L'avantatge principal és que tindran dos NIF i diversificaran l'entrada de diners.

La Fundació Catalana d'ELA treballa intensament en la investigació en cèl·lules mare, tal com ara es fa amb el càncer.