dimecres, 9 de febrer del 2011

Xerrades sobre educació

La quinzena de formació s'ha transformat en unes sessions de xerrades informatives per a estudiants sobre la orientació educativa i professional per als alumnes dels centres de la ciutat. Hi ha un parell d'activitats que es fan al mes d'abril. Això ha esponjat les sessions i s'ha deixat d'anomenar quinzena.

Les sessions sobre orientació que han començat aquest dimarts estan dividides en dos grans blocs. Un adreçat a alumnes de 4rt d'ESO i l'altre a estudiants de segon de Batxillerat, tal i com ha explicat Mari Àngels Mejías, psicòloga de l'Ajuntament.

Un cop explicades les alternatives de futur per seguir estudiant o trobar vies per inserir-se al món laboral es parla de les oportunitats de feina per als alumnes que decideixen no seguir estudiant es redueix molt, i encara més si no han obtingut el graduat escolar. Un certificat que cal tenir fins i tot per fer cursos d'FP.

Aquesta prova d'accés es fa des de l'any passat a la ciutat i serveix per cursar cicles formatius sense tenir el graduat escolar. Tot plegat s'explica en xerrades al mateix centres i tallers també a les escoles. Per als alumnes que acaben estudis es fan les xerrades “El repte de buscar feina” i una sobre “La creació d'empreses i l'esperit emprenedor”. Calella rebrà també el Bus de les Professions i l'exposició “I després de la Eso què?” al centre d'Acció Jove.

«Programa d'activitats d'orientació educativa i professional»