dijous, 17 de febrer del 2011

Calamarsada a Calella

Ha durat poc més de mitja hora, però ha tingut conseqüències. La intensa calamarsada que ha caigut aquesta tarda sobre Calella ha provocat diversos problemes d'inundacions, sobretot a la via pública i a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça. Això sí, ha deixat novament una estampa ben bonica: la de la platja de Calella coberta per una fina capa blanca.

La sorra de la platja de Calella s'ha cobert de blanc per efecte de la pedregada que s'ha registrat a primera hora de la tarda. Una imatge bucòlica que contrastava amb el neguit amb què els veïns del carrer Sant Joan han viscut aquesta nova inclemència meteorològica. De fet, i com alguns comerciants han admès, la calamarsada ha posat a prova les obres que s'estan fent al carrer i que busquen, justament, resoldre els problemes d'inundacions. Les petites pedres, combinades amb la pinassa i les fulles que han baixat amb l'aigua, han taponat el col·lector principal, situat al capdamunt del carrer. "No tragava bé i, un cop embussat, l'aigua ha passat per damunt. Fins i tot la primera botiga s'ha negat quan feia mitja hora que plovia", ha relatat un veí, David Fernàndez, qui opinava a micròfons de Ràdio Calella que la reixa del col·lector és "petita".

Apreciació que ha confirmaria l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, que tant bon punt ha començat a pedregar s'ha desplaçat fins al carrer Sant Joan per comprovar com responia la nova instal·lació. Ha assenyalat les dimensions dels forats de la reixa com la causa de la inundació i ha assegurat que l'anomalia es resoldrà de forma immediata. "L'actuació és urgent: cal substituir la reixa perquè el forat és massa estret", ha afirmat Juhé tot apuntant que "la capacitat del tub pluvial pot assumir perfectament l'aigua que baixava". Així mateix, l'alcalde ha declarat que també s'actuarà per reajustar i equilibrar l'orientació dels forats del col·lector.

Petita inundació a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça

Les incidències causades per la calamarsada han afectat també a un equipament municipal. A la Biblioteca municipal de Can Salvador de la Plaça, la pedra s'ha anat acumulant a la taulada fins que l'aigua s'ha filtrat al segon pis. Ràpidament, el personal ha evacuat les instal·lacions tot i que en aquell moment hi havia pocs usuaris a l'interior. L'espai destinat al despatx de direcció és el que n'ha resultat més afectat. Després d'una primera inspecció, en la que també hi era present l'alcalde, sembla que el fons bibliogràfic no ha quedat malmès.

Amb tot, aquest mateix divendres un equip de la brigada municipal revisarà l'estat de l'edifici. Es preveu que, malgrat l'ensurt, obri les portes amb total normalitat i s'hi reprenguin les activitats programades.

Reaccions polítiques

La regidora de Convergència i Unió, Montserrat Candini, ha manifestat que els efectes de la pedregada al carrer Sant Joan indiquen les obres han estat mal planificades; cosa que ha negat el regidor d'Urbanisme, Josep Torres. Aquestes primeres reaccions polítiques es van produir, ahir, durant el programa Fòrum Obert de Ràdio Calella que podran tornar a escoltar dilluns que ve a les dues del migdia.