dimecres, 16 de febrer del 2011

Calella a la Xarxa Rescat

Calella s'ha adherit a la Xarxa Rescat de radiotelecomunicacions d'emergència i seguretat. Es tracta d'un sistema que utilitza tecnologia Tetra i que permet als cossos de seguretat establir canals de comunicació amb un alt nivell de cobertura i garantia de serveis.

L'Ajuntament de Calella ha signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya per utilitzar el sistema de telecomunicacions per a cossos de seguretat. Calella formarà part així de la Xarxa Rescat.

El regidor de Governació, Jaume Palet, ha explicat els avantatges que ofereix aquest sistema a la Policia Local: "per exemple en cas d'un incendi es poden formar grups de treball de Policia Local, Bombers i Protecció Civil, que tindrien un únic canal de comunicació que dóna millor coordinació per temes com poden ser un incendi". Palet ha dit que aquest sistema permet una millor eficàcia i eficiència en les actuacions en què hi participen diversos cossos de seguretat i, al mateix temps, la Xarxa Rescat substitueix la que actualment tenia l'Ajuntament, que ja era molt antiga i calia renovar.

Per utilitzar la tecnologia pròpia de la Xarxa Rescat, la Policia Local de Calella disposarà de 25 equips portàtils, un per a vehicles, i un equip que s'instal·larà a la comissaria. El rènting de tots els aparells té un cost anual d'aproximadament 8.300 euros que ja consten en el pressupost municipal d'aquest 2011.