dimecres, 16 de febrer del 2011

Pagar més per la platja

El Ministeri de Medi Ambient ha apujat el cànon que Calella haurà de pagar per fer ús de la platja. L'administració estatal ha pres de referència les finques urbanes més properes i el seu cadastre actual per actualitzar el valor de la platja. Calella no considera just aquest criteri. Ni just ni beneficiós. Si no prosperen els recursos de l'Ajuntament, Calella passaria de pagar 38.000 euros a 104.000, per posar guinguetes, parasols i gandules a la platja.

L'any 2009 es va fer una revisió cadastral a Calella que es va aplicar l'any passat. Amb aquestes dades, el Ministeri ha seleccionat les parcel·les que hi ha al voltant de la platja, hotels i domicilis particulars, i en funció del seu valor apliquen el cànon d'usos de la platja. Això ha suposat un augment exponencial del que Calella estava pagant fins ara. L'alcalde de la ciutat no considera oportú prendre de referència el valor dels habitatges, ja que hi ha altres parcel·les limítrofes amb la platja que tenen un valor més reduït que les cases. Josep Maria Juhé demana al Ministeri que rectifiqui.

L'Ajuntament ja va presentar un recurs, que va ser desestimat, i a hores d'ara es plantegen emprendre un contenciós administratiu per tal que un tribunal acabi decidint sobre la qüestió. Des de Calella es veu justa l'argumentació assegurant que no es pot posar al mateix nivell les finques que avui són hotels o cases al costat dels valors del terreny de la platja. Si els recursos no prosperen, Calella haurà de pagar.

El municipi veí de Pineda es troba en la mateixa situació i haurà de pagar 138.000 euros per utilitzar la platja, en comptes dels 48.000 que pagava ara.