dilluns, 7 de febrer del 2011

Creix l'atur

Mal inici d'any per a l'ocupació a Calella i al Maresme. Calella és la tercera població de la comarca amb més atur, rondant un 19%.

El mes de gener ha fet incrementar la xifra de persones aturades al Maresme en més de 1.300. A la comarca, el volum de persones registrades que cerquen feina és de més de 36.000. Aquest augment del nombre de persones sense treball s'ha detectat a 27 dels 30 municipis.

La taxa d'atur del Maresme a 31 de gener de 2011, calculada ja sobre la població activa estimada de 2010, és de gairebé el 16%. Cal dir, que en el darrer any ha pujat l'atur, però també ha crescut la xifra de població activa. El Maresme continua 1 punt percentual per sobre de la mitja de Catalunya i de la província de Barcelona.

El col·lectiu d'homes aturats és el més nombrós, tot i que en el darrer mes ha estat el de dones el que ha tingut un major increment. Per grups d'edats, tots s'han vist castigats; si bé les xifres absolutes més elevades es concentren en el grup del 30-44 anys i en el de 45 o més.

«Observatori de Desenvolupament Local de l'atur »