dilluns, 28 de febrer del 2011

Trobada per al Consell de joves

El divendres 11 de març el grup motor per a la creació del futur Consell de Joves de Calella organitza una trobada al Centre d'Acció Jove de la Fàbrica Llobet-Guri. L'objectiu és explicar quins models s'estan estudiant per implantar aquest nou òrgan de participació juvenil a la ciutat, demanat i promogut pels mateixos joves, i en el qual la part política no hi serà present.

A partir de diverses reunions i trobades, el procés de creació del futur Consell de Joves ha arribat a la part més tangible. El divendres de la setmana que ve es fa una trobada participativa per presentar el projecte per tothom que vulgui formar-ne part. La trobada té per lema “Posa orelles a l'Ajuntament” i ja té un esdeveniment creat a Facebook on s'hi poden traslladar preguntes o aportacions. Allà es presentaran experiències en consells de joves autònoms d'altres municipis i s'escollirà quin model és el millor per aplicar a Calella, tal i com va explicar Laia Comas al programa Fòrum Obert, que aquest dilluns a les 14h es torna a emetre a Ràdio Calella -107.9 FM i a través d'aquest portal www.radiocalella.cat-.

La trobada és oberta a tothom, tant si es volen apuntar al Consell de Joves com si no. Aquest òrgan de participació s'encarregarà de canalitzar les diferents propostes juvenils en qualsevol àmbit i les traslladaran a l'Ajuntament. No hi haurà presència política, però es vol que joves i consistori interactuïn amb més fluïdesa. Una de les primeres accions que pot impulsar el nou organisme és la creació d'un Ateneu, un lloc de trobada per als joves, que ja saben on es podria fer i tot. Igual que Laia Comas i Natàlia Murillo, Ernest Vila i Jan Catà també formen part del grup motor per a la creació del Consell de Joves.

La proposta definitiva del model escollit per al futur Consell de Joves es portarà a aprovació municipal en el ple del mes d'abril, poc abans de les eleccions municipals.