divendres, 18 de febrer del 2011

Diferències sobre igualtat

Les diferents forces polítiques municipals han discrepat sobre el pla municipal d'igualtat en el Fòrum obert d'aquest dijous.

CiU ha criticat que per fer el pla municipal d'igualtat s'haguessin realitzat només 41 enquestes a ciutadans, tenint en compte que entre aquestes també hi havia a responsables tècnics municipals. En aquest sentit, la portaveu municipal convergent Montserrat Candini ha qualificat de "pobra" la base sociològica de l'informe i que també que s'hagués fet molt a darrera hora.

PSC i Esquerra han defensat que s'hagués pogut realitzar el pla en aquest mandat i han indicat que es poden fer accions sense pressupost tenint en compte la crisi econòmica actual i la transversalitat entre regidories.

En aquest sentit, Josep Torres ha declarat que s'han doblat les places de la llar d'infants. Jaume Puig ha assenyalat que durant els mandats d'Esquerra i PSC havien creat anteriorment els consells municipals.

El regidor del PP, Josep Maria Vila, ha defensat la igualtat entre homes i dones, tot i que ha qüestionat la paritat en la Policia Local, ja que creu que a l'hora de vigilar i patrullar els homes estan millor preparats físicament.

Per Candini, no es tracta tan de la força com d' intel·ligència i des dels partits de l'esquerra s'ha defensat la paritat. En aquest sentit, Torres ha indicat que el govern de Zapatero és el que ha fet la primera llei sobre la igualtat de gènere.

D'altra banda, Candini ha criticat que l'associació Dones de Calella hagués de pagar els 285 euros d'hores extres que va costar el desmuntatge de les cadires que la Brigada havia instal·lat durant la darrera trobada de puntaries.

Per la seva banda, els regidors Puig i Torres van indicar que des de l'Ajuntament s'havien de contenir al màxim les hores extres i van dir que des de l'oposició altres cops s'havien discutit per quantitats també petites.

Aquest pla municipal d'igualtat té vigència fins al 2015.