dimarts, 8 de febrer del 2011

Novetats del Festimatge

El Festimatge 2011 ja té gairebé tancada la programació i aquest any les principals novetats vénen marcades per la crisi econòmica. El grup s'ha hagut d'adaptar amb els comptes que tenen aprovats, comptant amb la subvenció rebuda l'any passat dels Pressupostos Generals de l'Estat a partir d'una esmena de CiU. Amb aquests diners poden tirar endavant el Festimatge 2011, que serà més auster.

Les novetats d'aquesta edició, segons el president de Fotofilm, no són gaire significatives, però sí que contemplen propostes imaginatives per fer casar l'economia i les propostes d'aquest any. Un dels canvis l'ha sofert el Trofeu Torretes, i l'ha explicat Joaquim Sitjà, president de Fotofilm qui ha dit que ara la recepció de fotografies es fa digitalment per estalviar els costos d'enviar-les per correu. Això ha permès, de rebot, obrir el concurs a escala internacional.

Les exposicions es continuaran fent a la Fàbrica Llobet-Guri i a l'Ajuntament Vell, i potser se'n elimina alguna de secundària. Aquest any també s'ha fet un esforç per acostar el festival a les escoles i fer-hi participar els alumnes interessats en fotografia i cinema a través de tallers.

El certamen es farà del 9 d'abril fins al primer de maig. Aquest any la presentació porta també novetats i és que no la faran al Far. La faran a la plaça de la Constitució. I en comptes de discursos volen fer una projecció.

L'exposició emblemàtica d'aquest any és de Jean Klemer, fotograf francès especialitzat en fer fotografies a Salvador Dalí. La seva obra es podrà veure a la ciutat gràcies a la col·laboració de Fotofilm amb Perpinyà. En cinema hi haurà més de 220 curtmetratges de tot Espanya, d'autors reconeguts a tot Espanya. Alguns també són nominats posteriorment a premis d'abast nacional, com els premis Goya. La mostra de cinema 9'5 també engresca diferents participants malgrat ser una tècnica antiga.