dijous, 17 de febrer del 2011

Hospital solidari realitzat

40.000 euros és la quantitat que els ciutadans de Calella han donat a través del projecte “Calella per Vicenç Ferrer”. Arran de la mort del cooperant amb vinculacions calellenques al juny del 2009, les entitats de la nostra ciutat van posar en marxa aquest projecte amb rere fons solidari amb l'objectiu de recaptar diners per construir un hospital rural a la població índia de Pathikonda. Un projecte que ja s'ha materialitzat.

Han estat moltes les entitats de Calella que s'han implicat al llarg de l'últim any i mig organitzant activitats per recaptar fons per a la Fundació Vicenç Ferrer. Concretament, per a un dels projectes que ara veu la llum: la construcció d'un hospital rural a la zona de Pathikonda. Per aquest motiu, un grup de quasi 40 calellencs, entre els quals hi ha l'alcalde Josep Maria Juhé i la regidora de Ciutadania, Pilar Rocafort, viatgen aquest dissabte fins a Anantapur. L'objectiu principal és conèixer aquest i altres projectes que tira endavant la Fundació Vicenç Ferrer. Finalment s'han recaptat 40.000 euros a través de les activitats fetes a la ciutat i de l'aportació econòmica de l'Ajuntament a través del Fons de Solidaritat, tal i com ha comentat Pilar Rocafort, regidora de Ciutadania.

Un dels impulsors d'aquest viatge és Quim Botey, membre de Foto Film Calella. Ell també forma part de l'expedició calellenca a Anantapur i ha repassat els altres projectes fets per la Fundació Vicenç Ferrer amb el suport de Calella.

Els calellencs tornaran del viatge de manera separada però tots seran a casa el 2 de març. Després podrem veure el que ha donat de sí el viatge a través del reportatge fotogràfic que farà Quim Botey i altres membres de Foto Film.